Skip to content
De regionale muizenbestrijders helpen u snel en graag

1 paar muizen zorgt voor 9 nestjes per jaar

Deskundige bestrijding is het beste wat u kunt doen tegen overlast van muizen. Als u last hebt van muizen kunnen we samen met u op zoek gaan naar de oorzaak en helpen we u de overlast op structurele wijze te bestrijden. Zo bespreken we de te nemen maatregelen en geven we advies om een muizenplaag in de toekomst te voorkomen.

~Wist u dat een muizenpaar gemiddeld negen nestjes per jaar krijgt?~

Help, u heeft muizen! Wat nu?

Als u muizenoverlast heeft is deskundige bestrijding de beste oplossing. Wij gaan dan samen met u op zoek naar de oorzaak en bestrijden de muizen op structurele wijze. Wij geven ook advies voor het voorkomen van een muizenplaag in de toekomst.

Hoe ziet een muis er eigenlijk uit?

Huismuizen hebben een normale snuit, een grijsbruine vacht (op de buik iets lichter dan op de rug) en zijn zo’n 8 á 10 centimeter lang. Huismuizen eten eigenlijk alles en hebben aan 3 – 5 gram voedsel per dag genoeg. De huismuis is de voornaamste reden van overlast door muizen in huis. Dit komt omdat muizen als de spitsmuis, veldmuis of bosmuis maar zelden een huis binnendringen.

Muis Met De Hand Gevangen

Risico’s en gezondheid

Muizen kunnen ziektes overbrengen. Via urine en ontlasting kunnen zij ziektekiemen verspreiden waardoor voedselvergiftiging en huidziekten kunnen ontstaan. Tevens zijn huismuizen dragers van het hantavirus en leptospirose. In Nederland kregen er vorig jaar 97 mensen een infectie met leptospirose en 36 mensen raakten besmet met het hantavirus. Bij ons komt alleen de lichte vorm van het hantavirus voor.

Gemiddeld krijgen jaarlijks dertig mensen last van een infectie met leptospirose, maar vorig jaar waren dat er 97. Het aantal hantavirusinfecties steeg van gemiddeld dertien naar 36 gevallen, maakten het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekend. Muizen en ratten dragen ziektes over via hun urine en poep, maar ook een beet van één van de twee diersoorten kan ziektes overbrengen.

Het is volgens beide organisaties nog niet helemaal duidelijk wat de oorzaak van de stijging is, maar de zachte winter en warme zomer hebben waarschijnlijk een rol gespeeld. De situatie is niet zorgelijk, het aantal patiënten is beperkt, aldus RIVM en NVWA.

Waarom Muizenbestrijders

Snelle service (meestal word u binnen 24 uur geholpen)

Voor particulieren, zorginstellingen en bedrijven

Juiste prijs, kwaliteit en resultaat verhouding.

Klantvriendelijkheid, doel en servicegericht.

Milieu-bewust zodat de natuurlijke leefomgeving zo min mogelijk schade onder vindt.

Alle muizenbestrijders zijn gecertificeerd, de meeste zijn ook VCA of VCA-VOL gecertificeerd.

Bestrijden Van Muizen Door Melding Ongedierte

Besmet water

Muizen kunnen ook dragers zijn van de bacterie die leptospirose veroorzaakt die kan leiden tot de ziekte van Weil en infecties met hantavirussen. Als besmette ratten bijvoorbeeld in water urineren waarin ook recreanten zwemmen kunnen de mensen besmet raken. Ze kunnen daardoor griepachtige verschijnselen krijgen of ernstige nier- en leverproblemen. Ook honden lopen een groot risico op besmetting. Muizenpoep kan onder andere Salmonellavergiftiging veroorzaken.

Het type hantavirus waardoor mensen ziek worden is het zogeheten Puumulavirus. Het wordt overgedragen door de rosse woelmuis die in 2014 in aantal toenam. Een infectie met het Puumulavirus kan immers koorts en nierfalen veroorzaken.

Bron: Algemeen dagblad

Neem vandaag nog contact met ons op voor een muizen bestrijding

Wie is uw  regionale muizenbestrijder?

yeet

Bellen met  uw regionale muizenbestrijder?

U heeft last van muizen

U belt de muizenbestrijder en maakt een afspraak

Muizenbestrijder komt naar u toe

Muizenbestrijder bestrijdt uw muizenongedierte

Advies voor de toekomst van de muizenbestrijder

Overlast door muizen

Muizen kunnen zich goed aanpassen aan hun omgeving en leven daarom overal waar voldoende voedsel aanwezig is. (Horeca)keukens zijn dan ook een geliefde plek voor een muis. Muizen knagen graag allerlei producten en materialen door en brengen hierbij schade aan uw huis en/of bedrijf. Daarnaast kunnen muizen ziektes overbrengen. Hierdoor zijn muizen ongewenst.

Muizen Bestrijding Bel Melding Ongedierte

Kosten

De kosten voor een bestrijding zijn afhankelijk van de ernst van de situatie. U kunt ons bellen voor een bestrijding en een indicatie van de kosten. De kosten en bestrijdingsplan worden altijd vooraf met u besproken en eventuele vervolgafspraken en aanpassingen worden in overleg uitgevoerd. Wij adviseren u graag.
LET OP: In sommige gevallen zijn de kosten voor de huiseigenaar. Voor bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld.

Zelf begonnen, maar het lukt niet? We komen graag langs!

Bestrijden van muizen

Een enkele muis is eenvoudig te vangen met een klem? Dit is helaas meestal niet het geval, een muis is zelden alleen. Als u met een muizenplaag te maken heeft zal er gebruik moeten worden gemaakt van bestrijdingsmiddelen. De middelen die wij gebruiken zijn namelijk op basis van bloedverdunners die de muizen snel doden. Deze bestrijdingsmiddelen kunnen ook giftig zijn voor andere dieren en mensen en hier moet dan ook altijd voorzichtig mee worden gewerkt. Als resultaat van een bestrijdingsactie uit blijft, moeten andere bestrijdingsmiddelen met een andere werkzame stof worden gebruikt.

Heeft u last van ander ongedierte?

Kijk ook eens op onze ongedierte overzicht pagina

Neem contact met ons op

Wij zijn 7 dagen per week tussen 7:00 en 23:00 uur telefonisch bereikbaar.

U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.


    Back To Top